HORA DEL CONTE 6: UN LLIBRE

Hola, com us sentiu avui?😀
📖 La Paula ens explica un conte seguint les instruccions per passar les pàgines, es tracta de "Un llibre" de Hervé Tullet. Juguem amb ella?


😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula

HORA DEL CONTE 5: LA BRUIXA MALOIA

Hola, com us sentiu avui?😀
📖 L'Eulàlia ens torna a explicar un conte. Aquest cop és un conte de bruixes!!! Pareu atenció que de ben segur que us agradarà.


😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula.

HORA DEL CONTE 4: DE QUIN COLOR ÉS UN PETÓ?

Hola, com us sentiu avui?😀
📖 La Gisela ens explica el conte: "De quin color és un petó?". Voleu ajudar a la Minimoni a descobrir-ho?


😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula.

HORA DEL CONTE 3: GIREM LA TORTUGA

Bon dia, com us sentiu avui?😀
📖L'Alícia ens explica el conte de "Girem la tortuga". Una faula on podem aprendre a col·laborar, perquè junts podem aconseguir-ho!


😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula.

HORA DEL CONTE 2: LA TALPETA

Hola, com us sentiu avui?😀
📖L'Eulàlia ens explica el conte de: "La Talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap". Un conte una mica "escatològic", però... si voleu passar una bona estona, no us el podeu perdre. 💩


😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula

HORA DEL CONTE 1: DIN I NERET

Hola, com us sentiu avui?😀
📖La Laia i en Cesc ens expliquen el conte de "Din i Neret". Un petit conte per iniciar-se en l'economia i valorar l'esforç de guanyar diners. 💲



😘Petonets i abraçades💗
            Laia i Paula.

ELS NOSTRES CONTES

Hola famílies!
📖Al llarg de tots aquests mesos de confinament hem fet un bon recull de contes que hem anat explicant les senyoretes d'infantil. Els hem anat publicant per les xarxes i hem pensat que durant aquests mesos d'estiu us els anirem penjant pel bloc, perquè els tingueu tots seguits i pugueu venir a "l'hora del conte" sempre que vulgueu. Us trobareu un conte cada dia (excepte caps de setmana) fins el 31 de juliol.


Us animem molt a crear habitualment a casa un moment tranquil en que els contes es facin presents. L'escolta d'un conte proporciona als infants un moment de calma que no només els farà colar a mons diferents, sinó que crearà un vincle d'amor amb la literatura que els quedarà per sempre. Si de petits relacionen els contes amb un moment en el qual els pares els oferien un espai tranquil, només per ells, el que la màgia de la història els acaronava mentre es sentien segurs al seu costat, aleshores s'enfrontaran als llibres de grans amb estima i plaer.




Us volem oferir un recurs més per seure plegats junts a escoltar els nostres contes, sense res més a fer que el plaer d'estar junts gaudint de la història. Tal com ens il·lustren aquests bonics dibuixos d'en Manu Ortega, volem que els contes siguin alhora un refugi en temps incerts i un far on posar la mirada.


 Gaudiu d'un estiu ple de contes, us acompanyem!
😘Petonets i abraçades.💗
            Laia i Paula


BON ESTIU!

Estimades famílies,
🌞Després de tres mesos de trobar-nos molt per aquí ha arribat el moment de fer una pausa. Comença l'estiu, les vacances, els ritmes diferents...
👀Heu estat molt atents a les propostes que us hem estat fent per aquí i ens ha encantat veure els vostres petits i petites realitzant les activitats que us hem suggerit per anar seguint el curs. Ara és temps d'unes propostes diferents.

📝No us posem deures, us oferim una llista de Plaers que esperem podreu gaudir en família. Us animem a que la llegiu junts, imprimiu-la o copieu-la, deixeu-la en un lloc ben visible i aneu marcant! Cada una de les activitats us proporcionarà un bonic record d'aquest estiu. Aquests records els podeu immortalitzar en diari si voleu. No cal complicar-se molt: busqueu una llibreta i dediqueu uns minuts a escriure com ha anat el que heu fet. Si voleu li enganxeu una foto. Us podem assegurar que mirar aquesta llibreta d'aquí uns anys serà un Plaer amb majúscula, tant per vosaltres com per els vostres fills.
💗I si no voleu fer cap diari, no el feu! Gaudiu els moments simplement. Gaudiu d'estar junts, de fer coses perquè sí... pareu i mireu el món com ho fan els vostres fills i filles: Sense pressa, sense expectatives, aquí i ara!
Ah, com sempre, ens encantarà que ens compartiu el que feu! 📷


😘Mil petons voladors per tots vosaltres, petits i grans de casa. Us estimem molt i estem molt contentes de retrobar-nos l'any que ve.
📹Us deixem el vídeo de comiat que hem preparat els mestres de l'escola. Som un gran equip tots plegats. Comptem amb vosaltres el curs que ve!




Bon estiu.😎 

🌄Laia: l.aubanell@maristes.com
🌅Paula: pcano@maristes.com

WELCOME TO SUMMER!



Benvolgudes famílies i fills/es.

Ja ha arribat l’estiu! 
L’escola us mostra unes propostes per l’estiu. Pel que fa a la llengua anglesa podem treballar els diferents conceptes que hem treballat:
·      

·   
Canteu cançons, mireu algún conte en anglès, feu jocs on pugueu introduir l’idioma i enriquir l’infant del vocabulari.
Recordeu que en el blog d’infantil teniu infinitat de propostes penjades en el blog, on podeu consultar i fer una ullada, per tenir més o menys una idea sobre les maneres de enriquir la parla i la seva assimilació.


Que passeu un bon estiu!

Xènia: xsureda@maristes.com

GIMCANA COMIAT

Hola, com us sentiu avui?😀
Estimades famílies, avui hem celebrat el comiat de curs amb una trobada diferent! Ens ha encantat veure la vostra implicació a les proves... No ens odieu molt per algunes! 😉

😎Que divertit ha sigut veure-us disfressats de platja, amb el cos ben fresquet del gel o cantant com a una revetlla!
😍Ens ha agradat molt compartir aquesta estoneta amb vosaltres. Durant aquests mesos a casa hem trobat molt a faltar els nostres petits i petites i poder treure el cap per la finestra de l'ordinador un parell de cops a la setmana ens ha encantat. Avui ha sigut com si estiguéssim a casa amb vosaltres.

Us deixem les proves que hem preparat pels que no heu pogut estar o per si les voleu repetir.
😘De nou, moltes gràcies per fer-ho tan fàcil i jugar amb els vostres fills i filles amb les ganes que ho heu fet. Sou uns campions!

PROVES DE LA GIMCANA

 🌞Aviat estarem a l'estiu i has d'estar preparat/da: ves a buscar 3 coses relacionades amb l'estiu i ensenya-les davant la càmera.
 🔋És molt important protegir-se del sol, per això has de posar-te crema solar o posar-li al pare/mare.
 👒Endevinalla muda: T'ho poses perquè el sol no et molesti a la cara. (T'has de posar la resposta i ensenyar-ho. Resposta: gorra pel sol)
 👓Els ulls també s'han de protegir, tant a dins com a fora de l'aigua: Ves a buscar unes ulleres de sol o de bussejar i posa-te-les.
 💧A l'estiu també fa molta calor... ens refresquem? Has d'anar al wc a refrescar-te i tornar amb la cara ben mullada.
 🍦Fem mímica: Per fer passar la calor un gelat és una bona opció. Has d'imaginar-te que menges un gelat i per acabar que t'has embrutat tota la cara, llepa't els llavis per netejar-te.
 Perquè el papa/mama no passi calor... restrega-li per l'esquena un glaçó!
  🏊Fem mímica: Per la calor un bon bany és el millor. Imagina't que et tires a la piscina tapant-te el nas.
 🔘Hei! que t'has tirat a la piscina sense protecció! Corre, vés a buscar un flotador!
 🎴Quin bany! Ara toca eixugar-se. Agafa una tovallola i eixuga't, que quedis ben sec.
 🍸Tens set? A l'estiu és molt important mantenir-se ben hidratat. Beu un got d'aigua davant la càmera.
 👜A l'estiu ens encanta anar a la platja i a la piscina, però... si a la platja vols anar, la bossa hauràs de preparar (ensenya la bossa de la platja davant la càmera).
 🎾Ja estàs preparat/da? Segur que també t'agrada molt jugar a la sorra... Quins estris fas servir? Ensenya 2 estris per fer castells de sorra o per jugar a la platja.
 🏀És molt divertit jugar a pilota a la sorra. Segur que saps botar molt bé. Agafa una pilota i bota, bota!
 🎤Ufff. Quin sol que fa... Si no vols passar calor, canta una cançó! (per exemple: el sol solet)
 Es va fent fosc i preparem la revetlla: Si Sant Joan vols celebrar una coca hauràs de dibuixar.
 🎆Fem mímica: I per fer més festa no poden faltar els petards. Imita amb gestos i soroll com sortiria disparat i explotaria un petard.
 🎶Per Sant Joan tothom balla, ho fem junts? Tothom a ballar! (cançó: com la lluna a l'aigua de Xarango).

Esperem que ho hagueu passat tant bé com nosaltres. Moltes gràcies per tot.
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

JOCS D'AIGUA

Hola, com us sentiu avui?😀
Arribem a l'últim dia de curs! Aquesta setmana haguéssim fet un munt de jocs amb aigua al pati i avui estaríem a la platja. Com no volem renunciar a fer un bon xip xap... què us sembla si avui juguem a fer transvasaments amb aigua? 💦

💧Si teniu pati o terrat, ideal, però sinó aneu a la banyera o a la pica i prepareu gibrells amb aigua, pots, potets, esponges, embuts, xeringues, culleres... Tot allò que us serveixi per portar aigua d'un costat a l'altre.
💧Mireu que estiguin segurs, poseu potser unes tovalloles al terra per no relliscar i a jugar amb aigua! Els encantarà i serà un èxit assegurat! Potser ens toca fregar una mica després però val taaaaant la pena.

💧Us deixem un parell d'imatges perquè us inspireu.



Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

EXPERIMENTS 2

Hola, com us sentiu avui?😀
L'altre dia ens van agradar molt els experiments i avui us en proposen uns quants més.

📺En el primer farem uns "cucs màgics" que canvien quan es mullen. Us hem de dir que no ens va sortir a la primera però ho vam seguir provant.


📺La Gisela també té una proposta per fer amb aigua... i oli... i paper de cuina... i colorant. La mirem?


Heu vist que divertit? Us animem a que ho proveu a casa. Recordeu:
 🔬Preparar l'experiment junts també és divertit. Ens fa recordar les instruccions que hem vist als vídeos.
 🔬Dirigiu just el mínim necessari. Que pensin, relacionin, raonin sols... però tampoc els obligueu a donar respostes.
 🔬Deixeu que manipulin lliurement els materials. Quan acaba l'experiment encara tenen ganes de prova i veure què passa amb els materials. Vigileu que no es puguin fer mal ni tacar molt... i deixeu-los lliures!

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

BUSQUEM DIFERÈNCIES

Hola, com us sentiu avui?😀
Ahir vam riure de valent a la trobada. Vam haver de mirar molt bé als nostres companys per veure què havien canviat del que portaven. Ho vau fer molt bé i us vareu posar coses ben divertides.

👀Jugar a les diferències és una activitat que ens ajuda a millorar la capacitat d'atenció i de control visual. Hem d'aprendre a mirar detingudament i amb un cer ordre per saber on hem mirat i on no... Veurem que, a mesura que van jugant més a aquest tipus de jocs, aprenen estratègies per saber trobar les diferències més ràpid.

💡Us deixem una làmina per buscar diferències i un joc interactiu per buscar l'objecte que falta:


📱I també un joc interactiu per buscar quin objecte falta en dues imatges pràcticament iguals:


💡També podeu jugar a trobar les diferències a les estances de la casa. Podeu mirar molt bé el menjador, la cuina, el dormitori... fer sortir al nen/a a fora i canviar algunes coses de lloc. Quan entri de nou les haurà de trobar. I, com no, repetiu el joc que vam fer ahir de canviar-vos coses de com aneu vestits, que ja vau veure que és molt divertit.

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

RODOLA O NO RODOLA?

Hola, com us sentiu avui?😀
Avui us proposem una activitat per observar atentament: Rodola o No Rodola?. Us hem preparat un vídeo on us ho expliquem tot, l'escoltem?


Què us sembla, preparem una rampa? Quines coses hem de tenir en compte:

 🌀Prepareu una rampa de manera que la pugueu fer més o menys inclinada. Una de les parts importants de l'observació és notar  com la inclinació de la rampa fa que els objectes baixin més o menys ràpid.
 🌀Deixeu que triïn els objectes que vulguin fer baixar per la rampa. Tot val, no dieu res abans de fer la prova. Si veieu que només trien objectes que no rodolaran podeu anar suggerint algun esfèric o cilíndric...
 🌀Feu l'activitat a poc a poc, parant per decidir què farà cada objecte abans de llançar-lo per la rampa. Per decidir si un objecte rodolarà o no han de tenir molt clar que rodolar no és el mateix que lliscar. Proveu amb un objecte que rodoli, com hem vist al vídeo, perquè ho tinguin clar.
 🌀Intenteu, dins de les seves possibilitats, fer relacions entre els objectes que rodolen i els que no: quina forma tenen en comú els que rodolen, quina forma no rodola mai, quines són les que ni tan sols llisquen...

L'objectiu d'aquesta activitat no és simplement veure què rodola i què no, sinó que vegin com creem l'experiment per comprovar-ho: la rampa, els objectes, la classificació... L'experimentació en sí, ben feta i pensada és la que ens farà aprendre.

Esperem que us ho passeu molt bé preparant-la i, si voleu, ens ho ensenyeu.
Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

ANGLÈS




Bona tarda! us deixo un conte que de ben segur que us agradarà.

·      How to catch the star de Oliver Jeffers:



 Dins de l'app: Instagram, @teixint_diaadia ens proposa aquesta idea per donar continuïtat, joc i sentit a la història. És una manera de fer més minimalista, estil els minimons.

Espero que us hagi agradat!
Molts petons i grans abraçades.
Xènia: xsureda@maristes.com



CONNEXIÓ 7

Hola, com us sentiu avui?😀
Us proposem una nova làmina del quadern de connexió perquè pugueu fer-la a casa. Recordeu que el més important d'aquest treball NO és tan sols descriure el que veuen, sinó que justifiquin i expliquin el PERQUÈ de les relacions que han fet entre els diferents elements.

📌Recordeu que primer de tot observem la imatge i pensem les relacions que podem establir. Parlem sobre el què veiem i si voleu marqueu o senyaleu el què aneu dient.

👀En la làmina d'aquesta setmana, podem treballar: els animals, les famílies, la quantitat i els nombres, el que li agraden i els que no, els que son de granja i els que no, grans i petits, quantitat d'animals a cada grup...


Ànims, segur que us sorprenen les respostes! I recordeu preguntar perquè ajunten uns amb els altres.

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

JUGUEM AMB ELS NOMBRES + ANGLÈS

Hola, com us sentiu avui?😀
💯Recordem una mica la trobada que hem fet avui. Després de les rutines hem estat repassant els nombres i la seva relació amb la quantitat corresponent amb un munt de jocs.

 - Primer els hem repassat tots amb les targetes.
 - Hem anat a buscar tant objectes com ens indicava un dau o la targeta que sortia.
 - Hem preparat torres amb la quantitat de peces que ens indicava el nombre que sortia.
 - Ens hem mogut però fent cas al dau: quants salts, passes, picar de mans havíem de fer!

👀Com heu vist, podem fer un munt de jocs per anar treballant la relació entre un nombre, la seva grafia i la quantitat que representa.

📱Us deixem a continuació altres propostes perquè hi continueu treballant a més de les que hem fet avui. Ens encanta especialment la del Come-cocos de comptar. Proveu de fer-la a casa, ja veureu què emocionant!



💡Us deixem també algunes imatges amb idees de propostes per fer a casa per continuar treballant els nombres i la seva relació amb la quantitat que representen.





Quant a Anglès també hem repassat els nombres tot jugant i gaudint de les dinàmiques treballades. Els números els podem manipular i adonar-nos amb qualsevol material com en l'ambient del supermercat, un racó matemàtic a casa... Deixem que manipulin, creïn i escriguin la numeració.
Aquí us mostrem un enllaç on podreu treballar els números d'una manera divertida i amena.


Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com
Xènia: xsureda@maristes.com

COLORS I CLASSIFICACIONS

Hola, com us sentiu avui?😀
Avui tenim una proposta que potser us farà regirar una mica la casa... però tot tornarà a lloc, no patiu.

📷Us proposem fer un #Repte de color. En què consisteix, us preguntareu. Molt fàcil! Us demanem que trieu un color i aneu per casa buscant tots els objectes que pugueu d'aquest color i els aneu ajuntant. Els ordeneu com vulgueu i quan estigui ordenat com us agrada li feu una foto. Veure-ho tot junt en una foto és molt divertit i ens encantarà que ens les compartiu a les senyoretes.

👉Un cop tenim tots els objectes d'un color junts podem fer un munt d'activitats:
- Jugar lliurement, súper important!
- Classificar segons diferents criteris: lloc de la casa on ho hem trobat, mida, forma, textura, utilitat...
- Construir: torres, figures, siluetes...
- Fer una filera i comptar quants elements hi ha i com de llarga és: amb els peus, amb les mans, un metre...
- Fonètica: ajuntar tots els que comencen per una mateixa lletra (amb ajuda), endevinar quina sona la primera, l'última...
- Guardar-ho tot al seu lloc.
- Repetir el procés amb altres colors.

👀Les senyoretes també hem volgut buscar objectes de colors a casa nostra. Mireu quin munt de coses hem trobat de cadascun! 


Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petons i abraçades💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

ANGLÈS



Bona tarda!
Com esteu? Espero que molt i molt bé.
Avui us porto una altra dinàmica que podem treballar a casa. Ho podem fer amb el menjar que més li agradi als participants, galetes, cireres, etc.
Esteu preparats?



EXPERIMENTS

Hola, com us sentiu avui?😀
Que us sembla si avui fem de petits científics? Us proposem fer dos experiments molt senzills amb materials que podeu trobar a casa amb facilitat: Pluja en un got i Llet màgica.


😲Què us han semblat? Heu vist què passa quan toquem la llet amb el sabó? Sembla màgia!
I la pluja de colors? Si feu servir gots llargs veureu millor caure les gotetes.

🔬Prepareu l'experiment plegats després de veure el vídeo. Deixeu que manipulin amb cura els materials i si s'equivoquen... de tot aprenem! La part més divertida és aquesta, la manipulació, deixeu-los el més lliure possible i feu les adaptacions que us suggereixin. En l'experimentació està l'aprenentatge.

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

CONTE MUSICAL. LA LLEBRE I LA TORTUGA

Hola a tots i totes!!

Aquesta setmana us vull compartir un conte musical que ens explica la història d'una llebre i una tortuga.

A part de conèixer la història de la llebre i la tortuga, aquest conte també ens serveix per fixar-nos en el moviment ràpid i lent que ens podem trobar en la música.

Espero que us agradi molt i que aprengueu el moviment lent i ràpid.



Sònia.

JOCS DE MOVIMENT

Hola, com us sentiu avui?😀
🏃Ahir ens vam moure de valent a la trobada i vam fer una mica-molt el pallasso! Què vam fer?
- Endevinar animals amb mímica: cadascú pot pensar-ne un i els altres han de dir quin és.
- Imitar el Rei: quines coses més divertides ens vàreu fer!
- Jugar a les estàtues (una mica de trampilla vau fer, eh?)

🏃Teníem ganes de moure'ns i ho vam fer! Ara que ja podem sortir al carrer una mica més, reocrdem la importància de córrer i saltar pel correcte desenvolupament. Si ens plou ens movem a casa, ens inventem el que sigui i fem una estona de bon exercici. El nostre cervell ho agrairà.

🏡Us animem a continuar jugant a casa a aquest tipus de jocs, segur que passeu una estona ben divertida mentre us moveu. Podeu repetir els jocs que hem fet a la trobada o jugar també a FET I AMAGAR,  al PICA PARET, al JOC DE LES CADIRES,... Vinga, a jugar!

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

ANGLÈS


Bona tarda a tothom!
Aquesta setmana estem treballant els números i, com a tal us mostro una proposta divertida per fer a casa vostra. Només necessiteu una capsa i uns números, que el nen/a distingeixi, escrits en un foli.


BUSQUEM LLETRES

Hola, com us sentiu avui?😀
👀Avui en Mos s'ha passejat per casa i s'ha posat a buscar totes les lletres que podia trobar. N'hi havia moltes i a molts llocs diferents. A més, ha descobert que no totes les paraules s'escriuen pel mateix: algunes són dins de contes o llibres per explicar històries, altres per saber ingredients, altres per saber el nom d'una pel·lícula... Uff, per moltes coses!

📝Ara en Mos vol saber si a casa vostra també hi ha lletres als diferents espais i us proposa que les busqueu. (Si sortiu al carrer, també podeu fixar-vos a on hi ha lletres: botigues, senyals, matrícules, al terra...)


📌Acompanyeu els petits en la recerca de la casa, no els dirigiu molt, però si els veieu  molt perduts doneu un cop de mà. Quan trobeu objectes que tenen paraules escrites penseu junts per què serveixen en concret aquelles paraules.

Aquesta activitat ens serveix per anar descobrint els usos del llenguatge escrit, per veure que fem servir paraules per moltes finalitats i anar ampliant el seu concepte del llenguatge. Si voleu ampliar l'activitat, podeu proposar-los que intentin copiar algunes d'aquestes lletres (fins i tot, imitant el dibuix de les lletres de les etiquetes. Quedaran ben artístiques😉). 

📷Si ens voleu compartir les vostres recerques estarem encantades. Apa, a buscar paraules!

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

CONNEXIÓ 6

Hola, com us sentiu avui?😀
Us proposem una nova làmina del quadern de connexió perquè pugueu fer-la a casa. Recordeu que el més important d'aquest treball NO és tan sols descriure el que veuen, sinó que justifiquin i expliquin el PERQUÈ de les relacions que han fet entre els diferents elements.

📌Recordeu que primer de tot observem la imatge i pensem les relacions que podem establir. Parlem sobre el què veiem i si voleu marqueu o senyaleu el què aneu dient.

👀En la làmina d'aquesta setmana, podem treballar: les estances de la casa, l'element intrús, dins i fora, què fem a cada lloc...
Ànims, segur que us sorprenen les respostes! I recordeu preguntar perquè ajunten uns amb els altres.


💡Avui, després d'haver fet el treball de connexió, a més us proposem jugar amb els espais de la casa i diferents objectes. Us animem a col·locar objectes "que no haurien d'estar allà" en alguna habitació de casa, com teniu a la imatge, o per exemple: un coixí en el lavabo, un rotlle de paper de wc a l'habitació...
Juguem a desordenar una mica per després poder parlar del lloc correcte dels diferents elements, del seu us i del perquè ho posem a un lloc i no a un altre. I després... tornem cada objecte al seu lloc.

Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

SANT MARCEL·LÍ

Bon dia a tots i totes!😀
Durant aquesta setmana estaríem treballant sobre la vida de Sant Marcel·lí, un dels patrons de la nostra escola. És per això, que us proposem uns jocs conforme l'edat del vostre infant.
🌸Clicant se us obrirà una pestanya amb el joc esmentat. Aquest es tracta d'un memory o joc de parelles.
Esperem que us agradi i que passeu un bon cap de setmana.



📘Us deixem també el conte de Marcel·lí que hem fet conjuntament totes les escoles maristes (una mestra de cada escola ens explica un fragment del conte). Esperem que us agradi, i així també conegueu una mica qui era Marcel·lí Champagnat .


😘Petons i abraçades.💗
  Mestres d'ed. infantil

EMOCIONS

Hola, com us sentiu avui? 😀
Avui, a la trobada hem mirat el conte de "Les emocions d'en Pol" i hem repassat una mica totes les emocions que coneixem. Que divertit és posar les cares diferents per fer que estem enfadats, tristos, espantats...😖😠😭😛

💕El treball de les emocions és molt important en totes les etapes. Tenir una bona consciència emocional (saber quines són les emocions i reconèixer-les en mi i en els altres) forma part fonamental del desenvolupament dels infants.
Anar donant espais on els "petits" puguin jugar amb imatges d'emocions, imitar-les, parlar de què els provoca cadascuna... és necessari per ajudar-los a créixer amb bona intel·ligència emocional.

💟Us deixem un parell d'enllaços:



 i una proposta de joc molt divertida per continuar jugant amb les emocions:


Ja sabeu que ens podeu consultar qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

PROPOSTES DE LÒGICA

Hola, com us sentiu avui?😀
Avui us proposem treballar la lògica i l'atenció a més de molts altres continguts de llengua, matemàtiques, entorn...

📹Us hem preparat un vídeo per explicar-vos un material que es diu Lógico Primo.


📺Com heu vist amb les fitxes de Lógico es pot treballar qualsevol contingut. A més del tema que es treballi cal estar sempre molt atents als punts de colors per resoldre bé la resposta. Ens ha semblat un joc molt complet.
Potser les primeres vegades els haureu d'ajudar a entendre el mecanisme dels punts però després veureu que seran molt autònoms.

📌Nosaltres hem triat unes quantes fitxes que us deixem aquí. Com us hem explicat en el vídeo, podeu preparar un taulell casolà i imprimir les fitxes o podeu fer les relacions a la pantalla del dispositiu on ho mireu.


Si us interessa per germans més grans, hi ha un taulell i fitxes per continuar a primària que es diu Lógico Piccolo amb propostes més complexes.

Si teniu qualsevol dubte de com funciona el joc ens podeu preguntar, com sempre.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

ANGLÈS


Bona tarda!
Com esteu avui?
Us deixo el segon vídeo d'animals que podeu treballar a casa jugant a fer mímica, imitant sons d'animals. En definitiva, tot el que d'una forma lúdica podeu treballar.
Esteu preparats? Som-hi!





Molts petons i grans abraçades!
Xènia: xsureda@maristes.com

PLÀSTICA: JACKSON POLLOCK

Hola, com us sentiu avui?😀
Avui us portem una proposta ben diferent! i si ens convertim en artistes? Un artista en concret: Jackson Pollock. 

Quan ens van confinar a casa feia molt poquet que havíem començat a descobrir l'obra d'aquest pintor. De seguida vam connectar per la seva forma espontània i lliure de pintar, per les seves obres, pel munt de possibilitats que ens oferia imitar els seus quadres.😍

📺En el vídeo us expliquem com podem fer les nostres obres d'art imitant en Pollock. A més de les propostes que us fem, també podeu aconseguir obres molt originals pintant amb esquitx de raspall de dents (mulleu el raspall amb pintura i feu-lo esquitxar davant un full), amb esprais plens de pintura i aigua o amb pipetes per agafar pintura aigualida d'un got i deixar caure gotes o raigs a sobre de paper.
Així que ja ho sabeu, protegiu una mica l'espai on pinteu, prepareu papers d'embalar, cartolines, fils, esprais... i a crear!!! Prepareu algú amb la càmera perquè s'ho passaran pipa!


📹Us deixem un vídeo de dibuixos en anglès que ens explica qui era Jackson Pollock i com pintava:


📱I també, un joc interactiu perquè pugueu pintar amb el ratolí de l'ordenador, imitant la tècnica del Dripping.


Ara, ja només us falta... començar a pintar!!! Segur que us queden unes obres d'art genials. 😍
Ja sabeu que ens podeu consultar amb qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com

RESUM TROBADA DIMARTS: dita Juny, dibuix i conte "desexplicat "

Hola, com us sentiu avui?😀

Ahir ens vam trobar de nou i vam riure una estona amb el conte dels tres porquets!
🐷🐷🐷🐺
Les senyoretes no paràvem d'equivocar-nos i ens vareu haver d'explicar moltes vegades què havíem de dir!

Us convidem a repetir aquest joc amb diferents contes coneguts. Treballarem l'atenció, l'expressió oral i la diversió està assegurada.




👀Vam veure també quins dibuixos de la figura humana tan xulos que sabeu fer ja... Aneu practicant de tant en tant, mirant-vos al mirall. No cal que dirigiu el dibuix, tan sols feu que es mirin, que vagin fent a poc a poc... Cada nen o nena, segons el seu nivell, ens oferirà la seva visió personal i única del cos.




Ah! i vam estrenar mes! La Paula anava una mica despistada i no recordava la dita de Juny... Però la Laia ja li ha recordat. 😉
🎇Aquí la teniu per practicar una mica el traç. Heu d'escriure PERE i JOAN (en els espais en blanc, com en el model). Feu els noms de mostra en un paper a part amb lletra de pal perquè ho puguin copiar.
🎆I acabeu de decorar-la amb un petit collage de papers o amb dibuixos de focs artificials, el que preferiu... El divendres la tornarem a repassar!
🌟Si voleu, també, podeu dibuixar els focs en un paper fosc (com si fos de nit), així treballem també el contrast dels colors i podem fer servir el color blanc.



Ja sabeu que ens podeu consultar amb qualsevol dubte.🙋
😘Petonets i abraçades.💗
Laia: l.aubanell@maristes.com
Paula: pcano@maristes.com