Escola concertada Maristes Sant Pere Chanel és una de les escoles de Malgrat de Mar - Maresme, provincia Barcelona amb la següent oferta educativa: Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. Voleu conèixer la nostra escola? Poseu-vos en contacte amb nosaltres i concertarem l'entrevista quan us vagi millor: 937610239.
Visiteu la nostra escola des de casa! Descobriu en un clic algunes experiències educatives del nostre dia a dia: Canal de Youtube - Maristes Sant Pere Chanel.
Nosaltres molt contentes perquè aquesta tarda ens veurem!!! quina emoció!!!
Un bon recurs per treballar la motricitat fina i també la imaginació és jugar amb plastilina. A més, que sabem que us agrada molt. Però potser no en teniu a casa o se us ha acabat... Doncs no us preocupeu, la Xènia ens explica com podem fer plastilina casolana amb ingredients que de ben segur tindreu a la cuina. 😃
Com heu vist és ben fàcil i a més també podeu passar una estona divertida fen "pastetes"... Us deixem escrits els ingredients per si us animeu a fer-la:
➤3 tasses de farina
➤1 tassa de sal
➤1 tassa d'aigua
➤2 cullerades d'oli vegetal (sobretot que sigui vegetal)
➤colorant alimentari (o alguna altra cosa que tingueu per donar-hi color: curcuma, pebre vermell...).
Esperem que us agradi la idea. Molts petons i abraçades.
Hola de nou, si us bé de gust, us fem una altra proposta (per anar fent...) 😉
Busqueu la tira de lletres que us vam retornar al principi de curs, així podrem jugar una mica amb les lletres (en el vídeo us ho expliquem, però també us ho deixem escrit per donar-vos idees per fer amb la tira de lletres).
Propostes per jugar amb la tira de lletres:
⭐Simplement deixar que posin i treguin lletres (així treballem també la motricitat fina al posar i treure de les butxaquetes).
⭐Els podeu demanar que us diguin el nom i so de la lletra que estan posant a la butxaca. O al revés, que sigueu vosaltres que els digueu una lletra perquè la busquin i la posin a la butxaca.
⭐Escriure'ls alguns noms (el seu, dels companys/es, de la família) perquè puguin buscar les lletres i confegir-lo. És important que col·loquin les lletres en l'ordre correcte, ja que sinó no "diu" el mateix.
⭐Podeu confegir el nom del vostre fill/a desordenat i demanar-li que l'ordeni.
⭐Posar vosaltres les lletres a la tira, confegint noms de la família que ja conegui o dels companys/es d'escola i demanar-li que endevini quin nom heu escrit.
⭐També és vàlid qualsevol altre joc que se us acudeixi (copiar noms d'aliments de casa, de joguines...)
Un cop tenim una paraula confegida, també podem demanar que la copiï en un full. Així també anem practicant el traç de les lletres i la direccionalitat de l'escriptura.
I l'última proposta que els fem al vídeo és que intentin escriure alguna paraula. Aquí si que necessitaran la vostra ajuda. És important que pronuncieu molt bé el so de cada lletra, a poc a poc, una rera l'altra i els ajudeu a descobrir quina lletra han d'escriure. (Això ho hem treballat molt poc, tot just començàvem a reconèixer els sons de les lletres, així que no us angoixeu si no en reconeixen cap, anem a poc a poc, és perquè es vagin familiaritzant amb el treball d'inici de la lecto-escripttura).
Esperem que aquestes propostes i recursos us siguin útils. per qualsevol cosa no dubteu a escriure'ns. Molts petons i abraçades.
Avui us proposem fer una relaxació amb moviments petits. Poc a poc, anem "despertant" el nostre cos i anem prenent consciència de les diferents parts (petits segments del cos) que anem movent a poc a poc.
La Paula ens guiarà per fer aquest moment d'interioritat.
Respirem... i ja estem preparats i preparades per començar el dia.
Després d’haver explicat històries i contes en el nostre espai o tipi, perquè no ens inventem una història i l’expliquem amb llums. Amb un foli negre repassem la silueta d’alguns personatges. Amb un toc de llum, música d’ambient i un llençol penjat ja tenim l’escenari! Que comenci la funció.
Gràcies per la vostra atenció, per qualsevol dubte:
Tal com us hem informat en el correu que heu rebut avui, la setmana vinent ens trobarem una estoneta!!! 😀💓
Utilitzarem un programa que es diu ZOOM. Teniu diferents opcions per connectar-vos:
👉Amb un portàtil, normalment tenen càmera i micròfon incorporat.
👉Amb un ordinador d'escriptori però necessitareu webcam i auriculars (els de mòbil serveixen).
👉Amb un mòbil o tauleta. Hauríeu de descarregar l'aplicació ZOOM (és gratuïta).
En cap de les opcions és necessari registrar-s'hi. Si teniu la possibilitat, recomanem utilitzar un ordinador, ja que podran veure la imatge més gran.
A continuació, us deixem un tutorial (per els que utilitzeu ordinador) on s’explica què haureu de fer per connectar-vos en directe amb el vostre tutor o amb la vostra tutora i companys i companyes de classe.
Pels que utilitzeu mòbils o tauletes, només heu de descarregar l'aplicació, entrar-hi i clicar on posa "Entrar a una reunión" i aquí introduir el codi que us facilitem.
Com heu vist en el tutorial, necessiteu un codi per accedir a la reunió. A continuació us deixem anotat l'horari i el codi que necessitareu per accedir els diferents dies a la trobada.
I3A (classe de la pluja)
Dimarts 31 de març a les 17h
ID DE LA REUNIÓ/CODI: 449 539 252
Divendres 3 d'abril a les 11h
ID DE LA REUNIÓ/CODI: 593 111 973
I3B (classe dels núvols)
Dimarts 31 de març a les 17h
ID DE LA REUNIÓ/CODI: 323 946 969
Divendres 3 d'abril a les 11h
ID DE LA REUNIÓ/CODI: 252 180 205
Esperem que aquest sigui un bon recurs per mantenir-nos en contacte i desitgem que aquestes trobades siguin enriquidores per ambdues parts i, a la vegada, facilitin aquestes setmanes que s’estan fent tan llargues.
Us deixem un petit recull de fotos de diferents moments, jocs i activitats que hem anat fent al llarg del trimestre. Són petits moments del dia a dia a l'aula en els que hem pensat a agafar la càmera de fotos (no sempre ens en recordem...). No hi ha gaires fotografies de cada activitat i potser no surten tots els nens/es de la classe, però ens feia gràcia poder compartir aquests moments amb vosaltres...
Teniu temps per descarregar les fotos fins el dia 26 d'Abril
Amb aquestes finalitzem ja el recull de fotos del 1r trimestre. Esperem que les hagueu pogut descarregar totes. Però si hi ha algú que no ha pogut o ha tingut problemes, no dubteu a comentar-nos-ho i mirarem de solucionar-ho.
Bon dia, com us sentiu avui?
Us deixem el conte de: "La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap". I la narradora és... l'Eulàlia!!! Si voleu passar una bona estona, no us el podeu perdre. 😀
Des de l'Hospital del Mar i l'Hospital Clínic ens demanen que els fem arribar un missatge d'ànims, de suport... Com? Doncs amb un dibuix, carta, poema, vídeo... per a les persones que ara hi ha ingressades i per el personal sanitari.
Quan tingueu el missatge, envieu-nos-el al mail de comunicació i nosaltres els farem arribar als hospitals. També farem arribar els vostres missatges als companys i companyes d'Igualada (que en aquests moments tenen una situació molt crítica) i, si és possible, també als hospitals de Blanes i de Calella.
chanel.comunic@maristes.cat
Fem-ho possible!
Els dibuixos, els escrits, les imatges... ens ajuden a expressar emocions i poden ajudar d'altres persones a expressar-les i a fer que tot aquest malson pugui ser portat d'una manera més càlida i acompanyada.
Ajudem i compartim amb les persones ingressades perquè se'n surtin el més aviat possible, per recolzar-los des del nostre confinament.
Ajudem i compartim amb tot el personal sanitari (personal de neteja, infermeres, auxiliars d'infermeria, tècnics de laboratori, tècnics d'imatge, zeladors, metges,administratives i voluntaris) que amb els seus esforços estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda.
Una proposta per fer l’estada a casa més divertida, podem crear un tipi a casa. Si no teniu un tipi, tindreu llençols. Amb els llençols podem crear un espai màgic on poder explicar mil històries i llegendes. Fantasia, diversió, inclús vivències dels nostres pares, avis, nostres. Un espai on tot queda allà, el nostre espai íntim on poder relaxar-nos i conèixer mil coses que mai sabríem si no paréssim atenció.
🐥Fa uns dies a l'escola vam començar a practicar a l'aula la meditació guiada del pollet. Aquesta meditació està pensada per ajudar a relaxar-nos i afrontar una situació complicada: quan tenim ganes de plorar, quan estem nerviosos... perquè "som pollets i l'ou ens protegeix".
En aquesta situació que ens trobem, potser també podem necessitar un moment per poder afrontar els estats emocionals d'angoixa, por, nerviosisme... Així que esperem que us serveixi.
🐤La Paula ens guia perquè poguem continuar practicant-la a casa:
Durant uns quants dies hem estat alimentat molt bé el nostre Tió, per això, no podíem marxar cap a casa de "vacances" de Nadal sense intentar de fer cagar el Tió...
I al final vam obtenir la nostra recompensa! clar, amb lo bé que l'havíem cuidat... El Tió ens va obsequiar amb una pissarra de guix i unes pissarres imantades de guix i velleda per la classe. Ens va encantar! Teniu temps per descarregar les fotos fins el dia 24 d'Abril
Moltes gràcies Tió! Esperem tornar a veure'ns l'any vinent! Moltes gràcies a l'AMPA i als pares i mares voluntaris per compartir amb nosaltres aquest moment.
Dijous 20 de desembre a la tarda, vam tenir una visita molt especial...
Ens van venir a veure uns patges reials!!!!
Quina emoció! vam poder parlar amb ells una estona, els vam donar una carta que havíem preparat per als reis!!! Va ser fantàstic! Teniu temps per descarregar les fotos fins el dia 24 d'Abril
Ja ha arribat l'estació de la primavera!!! Si estiguéssim a l'escola, penjaríem en els vidres les flors i insectes que havíem preparat, faríem un mural per l'aula i canviaríem la dita de l'estació...
Així que, us animem a fer aquestes coses a casa!!!
DECOREM:
Seria genial si poguéssim pintar el vidres de casa, però entenem que pot ser una mica complicat... i que no tots teniu a casa els retoladors per pintar els vidres, així que podeu fer flors i insectes per enganxar en els vidres de la vostra finestra (o a les parets de la vostra habitació).
FEM UN MURAL TOTS JUNTS:
Us demanem que feu un dibuix ben xulo amb els material que vulgueu: colors, papers, pintura... Només hi ha una condició: ha de ser de la primavera.
I ens encantaria que el guardéssiu i el portéssiu a l'escola quan tornem. Així farem el mural de l'aula amb tots els vostres dibuixos.
DITA DEL MARÇ I DE LA PRIMAVERA:
La dita del mes de març ja la coneixem, però potser no recordeu bé els gestos que fem per acompanyar quan la recitem... i la dita de la primavera és nova. Així que us adjuntem un mini vídeo on us ensenyem com recitar les dues dites perquè també pugueu dir-les a casa.
Avui us mostro unes cançons que els encanta i hem treballat a l’aula.
Podeu combinar-les amb una coreografia inventada, a jugar a dir i senyalar les parts del cos (for example: Touch your nose), el joc del twister (tot dient, put your hand or leg on the red, blue, yellow colour) i altres que us puguin sorgir.
A més a més, podem crear un dibuix de nosaltres mateixos i pintar les parts del cos de colors diferents.
Espero que sigui de bon ajut i que us ho passeu genial cantant i ballant. No sigueu tímids i jugueu, passeu-ho genial que els més petits els encanta i amb tot això aprenen moltíssim.